500 gr Barilla La Collezione deniz kabuğu makarna, 10 adet kültür mantarı -pek ince kıyılmış, 10-12 adet ufak parçalara didiklenmiş pastırma, 1 küçük boy konserve tatlı mısır, 7-8 yaprak taze fesleğen, 1 kutu hazır krema, 2 diş sarımsak (rende değil, ince kıyılmış), zeytinyağı, pulbiber, sumak, tuz, karabiber ve arzuya göre diğer baharatlar...
İlk once makarnayı haslayın. Haslandıktan sonra süzgec yardımıyla makarnayı süzün ve suyla yıkayın. Daha sonra aynı tencerenin içine kremayı dökün. Kaynamaya basladıgı zaman ince ince kıyılmış maydanozu dökün ve karıştırın. Daha sonra zeytinleri dökün(zeytinleri cekirdeklerinden ayırın ve dilimler halinde kesin.). Krema zeytinlerin karısmasından dolayı hafif morumsu bir renk alır. Bu rengi aldıktan sonra tuzunu koyun. Makarnaları tencereye bocalayın. Ddaha sonra hafif ateste makarnayı karıstırın.
_____________________________________http://yemek.wordpress.com/2008/01/14/ispanakli-kremali-makarna/
500 gr düdük makarnasi, 400 ml sivi krema, 3 parca dondurulmus ispanak, 1 yemek kasigi nisasta, 3 - 4 kasik kasar rendesi, tuz, karabiber, pul biber
_____________________________________
http://www.misssgibi.com/?p=56
1/2 paket makarna, 100 gr. krema, 1/2 paket kremalı sebze çorbası, 1 çay bardağı su, 3-4 diş sarımsak, 1 demet maydanoz, tuz, karabiber, et su tablet, 2 yemek kaşığı zeytinyağ, Parmesan veya kaşar istendiği kadar
Hazırlanışı:
1- Makarnayı istediğiniz şekilde haşlayın. Ben yukarıdaki makarnayı su kaynadıktan sonra 9 dakika haşladım.
2- Makarnayı süzüyoruz. Bir tavsiye ben makarna suyuyla çorba yapıyorum. hem besleyici değeri yüksek hem de lezzetli.
3- Tencerenin içine zeytinyağ ve sarımsakları doğrayıp yağda çeviriyoruz. içine krema, et suyu tableti, tuz ve karabiber ekliyoruz. Üzerine bir çay bardağı su ve kremalı sebze çorbası tozunu ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra makarnayı sosa döküp karıştırıyoruz.
4- Maydanozları ince ince doğrayıp tencereye ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Servis ederken üstüne parmesan koyuyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder