6 Eylül 2008 Cumartesi

Kuşbaşı Etli Enginar


Bugün yerel kasabımızdan aldığımız yağsız kuşbaşı etleri ne yapalım derken, bir kaç gün önce aldığımız enginarlar geldi aklıma ve internetten bulduğum tarifi biraz değiştirdim.

Malzemeler

6 adet enginar
****1 adet limon suyu** enginarım konserveydi kullanmadım
1 yemek kaşığı sıvıyağı
200 gram yağsız kuşbaşı et
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy domates
4 adet sivri biber
*1 adet patates
*1 adet havuç**********garnitür halinde
*6 yemek kaşığı dondurulmuş bezelye
1 avuç maydanoz
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Yapılışı

Temizlenmiş enginarları limonlu suda haşlayın. Ayrı bir tencerede kuşbaşı eti üzerine biraz su ilave ederek orta ateşte pişirin. Suyunu çekince yemeklik doğradığınız soğanı 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte orta ateşte pembeleşinceye kadar pişirin. Küp küp doğranmış patates, havuç, sivri biber, domates ve bezelyeyi tencereyi karıştırarak sırayla ilave edin. 2 su bardağı kaynamış suyu, tuz ve karabiberi ilave edip pişirin. Garnitürünü hazırlamış oldunuz. Haşladığınız enginarları bir fırın kabına alın pişirdiğiniz garnitürü enginarların üzerine yerleştirin. Fırında 15–20 dakika pişirip maydanozla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: