18 Şubat 2011 Cuma

Doğum Günü Partisi


İstanbul şehir tiyatrolarının sitesinden alıntıyla giriş yapacak olursam, "Nobel ödüllü Harold Pinter'ın başyapıtı, hem eğlence hem gerilim dolu bir oyun. Bir sahil kasabasında yaşayan karı(Meg, Julide Kural) koca(Petey, Bahtiyar Engin) ve pansiyonlarının tek müşterisi olan bir genç adam(Stanley).. Dışarıdan gelen iki adam(Mccann ile Goldberg) ve orada yaşayan bir genç kız(Lulu, Özge Borak)... O gün doğum günü olmayan Stanley için bir doğum günü partisi düzenlerler. Ve korkunç eğlence başlar."

Geçen yıl Kabare oyununda oyunculuğuna bayıldığım Mert Turak'mış Mert Tanık burada Mccann'ı canlandırırken, Stanley rolündeki Yıldıray Şahinler ise aynı zamanda bu oyunun yönetmenliğini yapıyor. Bileti alma da etkili olabilecek bir isimse Goldberg'ü oynayan Cem Davran.. Oyunculardan bir tek Jülide Kural'ı -büyük ihtimalle- oynadığı karakter yüzünden sevmedim, çok yapmacık geldi. Gene de yer yer gülüp yer yer sıkılıp daldırıp götürse de izlenebilir bir oyun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Oyunla ilgili yorumları araştırırken yazınıza rastladım. Bilgi vermek istedim, Kabare'de oynayan Mert Tanık değil, Mert Turak ...

Sevgiler,

Serra ESİN ÖZCAN
serra@coskunhaddecilik.com