2 Kasım 2011 Çarşamba

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

Malzemeler:
*1 adet büyük boy karnabahar
*4 çorba Kaşığı un
*3 çorba kaşığı tereyağı
*4 su bardağı süt
*2 su bardağı kaşar peyniri rendesi


Karnabaharı küçük parçalara bölüp yıkadıktan sonra, az suda haşlayın. Su kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dk suda tutup çok yumuşamadan almak yeterli olacaktır.

Karnabaharlar haşlanırken, beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin, üzerine un ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun, sonra üzerine sütü ilave edin ve karıştırarak pişirin. Bu arada fırını 180'C'ye ayarlayın. En son krema haline gelmiş karışıma kaşar ve tuz ekleyip karıştırın.

Sonra haşlanan karnabaharları yağlanmış tepsiye dizip, üzerine tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyin ve beşamel sosu üzerine eşit olarak yayın, en üste de kalan kaşar rendesini dökün. Isınmış fırına üst tarafa yakın olacak şekilde koyun, kaşarlar kızarınca çıkarıp servis edin.

Hiç yorum yok: