5 Kasım 2011 Cumartesi

Margin Call (2011)

Filmin konusunu ve "margin"in finanstaki anlamını bilmeden izlemeye başlayınca ilk dakikalarda ne olabilir başlarına gelen bu önemli şey diye heyecan yaratan filmde, bir şirketteki en acemi çalışandan en tepedekine nasıl düşünürü genelleme ile de olsa izleyiciye güzelce sunuyor. Ayrıca çok hızlı büyüyen bir şirketi ve iş hayatını anlatım açısından da filmin senaryosu güzel.

Başta merakla ne olacağını düşündüren film, konusunun aslında 2008 ABD krizinden esinlenildiğini farkedince çok fazla heyecan bırakmıyor olsa da, oyuncularıyla (Zachary Quinto, Stanley Tucci, Jeremy Irons, Demi Moore ve Kevin Spacey) ilgi çekerek izletiyor. Filmle ilgili tek sevmediğim şey, sonunun pat diye bitmesiydi. Son söz olarak filmin yönetmeni ve senaryo yazarı olan J.C. Chandor'un gelecek filmlerini takip etmek etmek güzel olabilir :).

not: Bir de filmde -yanılmıyorsam- tepedeki adamlarda(Jeremy Irons, Simon Baker) aynı sarı yüzükten vardı, sonradan izleyip dikkat eden olursa bilgilendirilmek güzel olur :)

Bu da filmin en popüler alıntısı: "There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat."

Hiç yorum yok: