9 Eylül 2008 Salı

Kremalı Somon

yaklaşık 1 ,5 ay önce yaptığımız yemek tarifi, balıktan mı köriden mi yoksa kremadan mı bilmiyorum ama fırında pişmiş olarak yediğim en güzel somondu.

# 1 kg. somon
# 3 tane patates
# 1 büyük soğan
# 1 çay kaşığı köri
# 1çay kaşığı toz biber
# 1 tatlı kaşığı tuz
# 1/2 bardak sıvı krema
# Maydonoz, karabiber

# Patatesleri yarım halka, soğanlarıda piyazlık doğranır.
# Kremanın içine baharatları koyarak karıştırılır.
# Patates, maydanoz ve soğanlar karıştırılıp tepsiye yayılır, üzerine balıklar derileri üstte kalacak şekilde konur.
# Krema balıkların üzerine gezdirilip 200° de 1 saat fırınlanır.

yardım aldığım site için

Hiç yorum yok: