9 Eylül 2008 Salı

Starbucks Brownie


Sonunda teyzemin gelmesiyle yapacak gücü bulduğum browni tarifini olur da sitedeki tarif kalkar diye buraya koydum :) {Yalnız ben normal bitter kullandım ve yaklaşık 4 çorba kaşığı çekilmiş ceviz ekledim.}

Gerekli malzemeler ;

* 160 gr Milka sütlü bitter çikolata, (iki paket)
* 1 su bardağından iki parmak eksik ayçicek yağı
* 2 yumurta
* yarım paket vanilya
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 çay bardağı un
* 4 çorba kaşığı kakao
* 4 çorba kaşığı damla çikolata

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
19 cm'lik dikdörtgen bir kalıbı yağlayalım.

Çikolatalarımızı benmari usülü eritelim. Yumurta, yağ ve şekeri mikser ile yaklaşık 10 dakika çırpalım. (yavaştan hızlıya) İçerisine benmari usülü erittiğimiz çikolatayı ekleyelim ve 2 dakika daha çırpalım.

Ayrı bir kaba unu, kakaoyu ve vanilyayı eleyelim. Ve çikolatalı karışım içerisine ilave edip önce spatula ile sonra mikser ile karıştıralım. En son damla çikolatalarımızı ekleyip son bir kez spatula ilekarıştıralım.

Önceden yağladığımız kalıbımıza karışımımızı dökelim ve spatula ile üzerini düzgünleştirelim.

180 derece ısıttığımız fırınımızda üzeri kıtırlaşana kadar yaklaşık 35 dakika pişirelim. Piştiğini anlamak için içerisine kibrit çöpü batırabilirsiniz. Yanlız çok kurutmadan pişirmeye dikkat edin, biraz sulu ve yumuşak kalması gerekiyor.

4 yorum:

00yedi dedi ki...

tarifiniz aşağıda linkini verdiğim tarife bir hayli benziyor.
neden?

http://pastaci.blogspot.com/2006/01/damla-ikolatali-browni-chocolate-chip.html

EzGi dedi ki...

"Sonunda teyzemin gelmesiyle yapacak gücü bulduğum browni tarifini olur da sitedeki tarif kalkar diye buraya koydum "

şeklinde başlıyor yazım ve browni tarifi linkli yani üstü tıklanınca linke yönlendiriliyor...

neyse yorum yorumdur, okumadan yazılan bir yorum da olsa...

Adsız dedi ki...

merhabalar
şu an starbucks browni yemek üzreyim, dün almıstım
tarifini bende merak ediyorum ama bence bu tarifte sıvı krema da var
bu yüzden çok yumusak oluyor
yanı sıvı yag oranını yarı yarıya azaltıp kalan kısmı sıvı krema ıle tamamlarsak tarifi tam bulucaz

sevgiler
Senem

EzgiDi dedi ki...

Haklısınız, belki de soğuyunca kurumasını engeller sıvı krema. Teşekkür ederim tavsiye için. :)