2 Kasım 2010 Salı

Muzlu ve çikolatalı kek

 
Malzemeler:

* 5 yemek kaşığı margarin
* 1 su bardağı şeker(az tatlı seviliyorsa daha az olabilir)
* 2 yumurta
* 1 tane ezilmiş muz
* 1/3 su bardağı süt
* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1-2 avuç damla çikolata

Önce şekeri ve margarini karıştırın, margarin ısınmış olursa daha kolay karışır. Karıştıktan sonra fırını 175 dereceye getirip borcamı yağlayın. Sonra yumurtaları, muzu ve sütü tek tek ekleyip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu karıştırıp eleyerek karışıma ekleyin. Karışımı borcama döküp üstüne damla çikolatalardan istediğiniz kadar koyun ve borcamı fırına koyun. Üzeri kızarmaya başlayınca 150 dereceye getirip pişene kadar (1 saat ya da daha fazla) fırının kapağını asla açmayın, yoksa kek sönebilir. Piştikten sonra en az 10 dk dinlendirip öyle kesip servis yapın.

Afiyet olsun :)

Not: Yukarıdaki fotoğrafı tıklayıp büyütürseniz kekin en ince ayrıntısına kadar görebilirsiniz ;)

Hiç yorum yok: