27 Kasım 2010 Cumartesi

Little Children (2006)

 
Ayşe Arman'ın geçtiğimiz günlerde psikolog Emre Konuk'la yaptığı röportajda aldatmayı konuşarak gene birazcık ortalığı karıştırdığını okumuştum. Bunun üstüne aldatmayı aşk hikayesiyle iç içe işleyen bu film, direkt magazinel gündem filmi gibi oldu, ülkemizde Tutku Oyunları adı ile piyasada olan film...

Küçük bir mahallede gündüz iş vakitlerinde çocuklarını gezdiren anneler ve bir tane baba(Brad-Patrick Wilson) var. Bu bir babayla iletişim kurmaya çekinen süslü ev kadınları, sürekli onu izlemektedir. Bir gün bu süslü kadınların yanında başka bir yerden gelme gibi duran erkeksi giyimiyle diğer anne(Sarah-Kate Winslet) cesaretli çıkar ve Brad ile konuşmaya başlar. Sarah kocasıyla çok mutsuzdur, aslında fazla iletişimleri yoktur. Brad ise çok güzel, çok akıllı ve işinde başarılı eşiyle dışarıdan bakıldığında mükemmel görünen bir evliliğe sahiptir, tek sorunları ise Brad'in avukatlık sınavını geçmesidir. Ancak bütün gündüzleri çocuğuyla yalnız geçiren, yaşıtlarından soyutlanmış bu iki ebeveyn, iki çocukla beraber dörtlü olarak takılmaya başlar. Bir tarafta Sarah ile Brad'in aldatma ve yalanlar eşiğindeki aşkı anlatılırken, bir tarafta da mahalledeki pedofili adam ve iyi niyetli annesinin yaşamı ile bu pedofililiye düşman eski polisin arasında geçenler Todd Field yönetmenliğinde anlatılıyor.
Sonuyla, başlangıcıyla, hikayesiyle, işleyişiyle, her şeyiyle çok güzel bir film. Duygusal, romantik, insancıl bir film izlemek isteyenlere şiddetle tavsiye edilir.

Hiç yorum yok: