3 Nisan 2009 Cuma

The Oxford Murders

Arjantinli Guillermo Martínez tarafından yazılmış aynı isimli romandan çekilmiş 2008 yapımı bir film, ancak ülkemizde ancak mart sonu vizyona girmiş. Film başlarken tanıdık bir ses hikayeyi anlatıyor John Hurt. Filmde Oxford Üniversitesi'nin meşhur profesörü Arthur Seldom rolünde, ama itiraf edeyim bana yüzü pek tanıdık gelmedi izlerken. Martin(Elijah Wood) de tez danışmanı olarak Arthur Seldom'la çalışmak istediğinden Oxford'a gelen öğrenci rolünde.
John Hurt, en popüler olarak Harry Potter serisinin Mr. Ollivander'ı, benim nedense herkes gibi bayılmadığım V for Vendetta'da oynamış, beğendiğim bir film olan Perfume'da seslendirme yapmış. En ilginci de izlemek istediğim filmlerde oynuyor olması: Romanını çok beğendiğim ama hala filmi izleyemediğim Corelli's Mandolin'de doktor rolünde ve New York, I Love You'da da garson rolündeymiş (ufak da olsa rol roldür :) ). Bu filmde ise izlerken niye bizim böyle derslerimiz yok dedirten bir dersle başlıyor, gerçi anlattıkları felsefe-matematik üzerine. Bizim haberleşme derslerinde teorik vızır vızırların bu şekilde eğlenceli hale gelmesi zor tabi.
Neyse spoiler vermeden anlatacak olursam, filmdeki cinayetleri matematiksel semboller yardımıyla önlemeye-çözmeye çalışıyorlar. Bu tarz filmleri sevenlerin beğeneceği bir film olmuş. Cinayetleri kimin işlediği ile ilgili bizi sürekli yanıltarak giderken sonunu da felsefik yapmışlar, iyiki bunun saati uymuş da buna girmişiz dedim. Ayrıca bir önceki izlediğim film Cambridge'teydi bu da en büyük rakip olan Oxford'da geçiyor ve Oxford Üniversitesi çok güzel diyerek yazımı bitireyim.

1 yorum:

Jojee dedi ki...

bekliyorum:)