14 Nisan 2010 Çarşamba

Monster's Ball (2001)

Basit ve normalde ilgimi asla çekmeyecek bir konusu olan film, ilk 15 dk'sıyla, hiç bir şey anlamadan izlememe rağmen, bana devam kararı aldırdı ve sanırım ilk kez bir dram filmini beğendim. Önce HD kalitesinde izliyorum diye sevdiğimi düşünmüştüm ama sonra bunun yönetmenden (Marc Forster ) kaynaklandığına karar verdim. Ki önceden izlediğim Finding Neverland (2004)ve The Kite Runner (2007) filmlerini de çok beğenmiştim. Ancak belirtmeden geçmeyeyim, film ailecek izlemeye uygun değil ve büyük ihtimal 18+ olarak sinemalarda gösterime girmiştir.
****Buradan sonrası filmle ilgili bilgi içerir****

Filmin konusu ise, babadan oğula(zenci düşmanı olan ve) infaz memurluğu yapan adam(Hank-Billy Bob Thornton)ın oğlu(Heath Ledger)na bu iş uygun değildir ve gerçekleştirdikleri ilk infazdan sonra intihar eder. Tesadüfe bakın ki sonradan, infaz edilen adamın karısı(Halle Berry) ve oğlu eve dönerlerken çocuğa araba çarpar(sonradan kadının oğlu da ölür) ve Hank onlara(kadına!) yardım eder...

1 yorum:

Phantom of the Cinema dedi ki...

Halle Barry'e olan sevgim ve Billy Bob Thornton'a duyduğum derin saygı sebebiyle izlemiştim ben de.

Beğendim de diyemem beğenmedim de. Gerçi 16 yaşındaydım henüz o zamanlar sinema konusunda bir görüşüm oluşmamıştı. Yaşlanıyorum bunu anladım.

Sinema ile ilgili yazılara devam!