30 Mayıs 2010 Pazar

Donnie Darko (2001)


Biraz komedi , biraz gerilim, güzel müzikler, güzel bir son(Tears for fears'ın Mad World'ü eşliğinde), ancak Richard Kelly'nin The Box filmi gibi bunu da sevmedim, imdb top 250 film listesinde 125. olsa da benlik değil.

İlginç gelen ismi nedeniyle epeydir izlemek istediğim filmi belki tam anlayamadım-okuduğum yorumlarda internet sitesinde yazanları okumak gerektiğini demişler-(bir filmi anlamak için neden internet sitesini okumak zorunda olayım ki), ama basit bir konuyu böyle karmakarışıklaştırmaya ne kadar gerek var bilmiyorum, karmaşıklığı severim ama bununki ilgimi çekmedi.

Kısaca ben sevmedim, ama seveni çok olan bir film olduğundan sevenlerinden özür diler belki ikinci kez izleme durumunda kalırsam severim Donnie Darko'yu diyip sıyrılayım :)

****Buradan sonrası filmle ilgili bilgi içerir****
Filmin anlatmak istediği(benim anladığım kadarıyla ve en basit haliyle) bir kişi ölür başta insanlar üzülür, ama ölmeseydi daha çok insan zarar görecek ve üzülecekti idi. Başroldeki Donnie'miz Jake Gyllenhaal'ı hakkında pek bir şey hatırlamadığım Zodiac filminde izlemişim. Nereye oturayım diye soran kıza, "Sit next to the boy you think is the cutest." şeklinde cevap veren öğretmen rolündeki Drew Barrymore ilginç bir karakterdi, filmde başka ilginçlikleri çıkmadı neden bilmem...

6 yorum:

Phantom of the Cinema dedi ki...

Yaaaani, demiştim film için ben de izlediğimde. Arkadaşlarım tarafından linç ediliyiyordum. Fena değil ama biraz ucuza kaçmış sanki o tavşan kostümü falan. Bir de filmi yazan da tam olarak ne anlattığını bilmiyor olabilir. Bir yandan kaderci bir tutum sergilerken, bir yandan da farklı olabilir diyor gibi. Tek bir şeye odaklansa biraz daha basit anlatsa belki sevebilirdim.

EzgiDi dedi ki...

ben komple ingilizce izledim o yüzden anlamadım belki diyeceğim, ama yok film bu karışık olmadan anlatması lazım kitap okumuyoruz ki di mi ama :) gene de sağol içimi rahatlattın o kadar beğenmediğini söyleyerek :D

Phantom of the Cinema dedi ki...

kesinlikle katılıyorum, eğer filmi izleyip anlayamıyorsam, illa gidip internetten falan bir şeyler okumam gerekiyorsa neyleyim ben öyle filmi.

Unknown dedi ki...

selam
konuyla alakası yok aynı meslek dalında olduğumuz için merakımdan soruyorum, hangi şirkette çalışıyorsun? bir de hangi alanda uzmanlaşmak istiyorsun?

Adsız dedi ki...

arkadaşım büyük ihtimalle romantik/komedi izlemekten filmlerin %95 ini direk izleyip anlıyorsun :)))

EzgiDi dedi ki...

@met7 sana mail attım

@Adsız hemen bir romantik komedi izliyim bari :), gerçi bana demedin ya neyse :D