17 Temmuz 2010 Cumartesi

El secreto De sus Ojos (2009)


Gözlerindeki Sır anlamına gelen ve 2010 yılı en iyi yabancı film Oscar'ını kazanmış. Yönetmen Juan José Campanella 1999 yıllarından geriye dönerek 1974 yılında meydana gelen ve üstü kapatılmaya çalışılan bir tecavüz vakasının çözülmesini anlatıyor.

imdb'nin en iyi 250 listesinde 174.lüğü hakeder mi tartışılır, ama duygusal dram olarak güzel bir film. ( bu aralar bende bir beğenmeme hali var ya da filmin sonlarında çok uykum vardı, yorumlarda son 20dk'ya bayılmışlar, harika dememem bu yüzden olabilir ) Filmin ispanyolca olması ve oyunculuklar ise beğeniyi artıran öğeler.

--spoiler

"irene, siyah elbisesiyle "günaydın" diyerek iş yerine girer:
pablo: hanımefendi bugün bir aziz mi öldü?
irene: niçin?
pablo: çünkü siyahlar içinde bir melek görüyorum.
irene: ah, hayır. biz meleklerin 2 kilo daha zayıf görünebilmek için uyguladığı bir taktik."

"Bir erkek her şeyini değiştirebilir; yüzünü, evini, ailesini, kız arkadaşını, dinini, Tanrısını... Yine de değiştiremeyeceği bir şey var Benjamin. Tutkularını değiştiremez"
Tutkulardan yola çıkarak katili yakalamaya futbol maçına gidiyorlar, stadyumda gol olurken katili yakalamaya çalışma sahnesi acaip güzeldi.

Filmde a harfi çalışmayan bir daktilo var, ve bir postite te mo(korkuyorum) yazmış başrol erkek oyuncu, aşık olduğu kadın sorunca "taslaktı, karaladım" diye geçiştiriyor ama aslında te amo(seni seviyorum) yazmış...

--spoiler

Böyle ufak ufak detaylarla izlerken kendini beğendiren bir film.

Hiç yorum yok: