22 Ağustos 2010 Pazar

Gangs of New York (2002)

Ne film çekse izlenecek bir yönetmen olduğunu düşünmeme az bir zaman kaldığını hissettiğim Martin Scorsese'nin Leonardo Di Caprio'ya başrol oynattığı New York Çeteleri filmini sonunda izledim. Yönetmen hakkında karar verememe sebebim bu filmde eksik bir şeyler var, ama 2,5 saatten fazla sürmesine rağmen sıkmadan izledim, baeğendim. Ayrıca Nine'daki performansına bayıldığım Daniel Day-Lewis'de burada kötü adam rolünde. Bir de başrol kadın oyuncu rolünde her zamanki komedi filmlerinin aksine bir rolde, Cameron Diaz var ve o da çok başarılı.

Film, 1800'li yılların New York'unda İrlandalı ve İtalyan göçmenlerin şehrin kontrolünü ele geçirmek için oluşturduğu sokak çetelerinin dönemini anlatan aynı adlı romandan uyarlanmış. En çok dikkatimi çeken en ağır kanlı bıçaklı sahnede bile ilginç bir mizah olmasıydı.

Scorsese'den izlenecekler: Shutter Island (2010), The Aviator (2004), Bringing Out The Dead(1999), Goodfellas (1990), The Color of Money (1986), The King of Comedy (1982).. The Departed (2006)'a da yanlış hatırlamıyorsam bayılmıştım :)

Hiç yorum yok: