25 Ağustos 2010 Çarşamba

World's Greatest Dad (2009)

Lance Clayton(Robin Williams) lisede edebiyat öğretmenidir, aynı okuldaki asosyal ve sorunlu genç Kyle'ın babasıdır. Bilgisayar bağımlısı Kyle ilginç bir şekilde hayatını kaybeder, bunun açıklanmasından utanan babası ise oğlunun ölümüne intihar süsü verir ve oğlunun ağzından bir intihar notu yazar.
Filmin kopuş noktası olan ölüm ile bu ne saçma film, ne diye çekmişler ki hissi uyandıran, hatta akıldan hiç bir mesajı yok bu filmin düşüncesi geçirten film. Ancak sonradan farkediliyor ki durum farklı, film insanların fikrini değiştirmenin aslında ne kadar kolay olduğunu gösteriyor karamizah içinde. İnsanların nasıl sürü psikolojiyle hareket ettiği ve nefret ettiği dalga geçtiği insanı (tamam biraz abartılı ama) ilah haline getirdikleri

Robin Williams güzel bir oyunculuk sergiliyor ve şu sözlerle final yapıyor: "The worst thing in life is ending up with people who make you feel all alone." (Hayatta insanın başına gelebilecek en kötü şey, kendisini yapayalnız hissetmesine neden olan insanlarla yaşamasıdır.)

Ancak sonra gelen David Bowie'nin seslendirdiği "Under Pressure" şarkısı eşliğinde gelen sahneye anlam veremedim, sonra normal bir son ile bitti. Parçanın bir videosu aşağıda (facebook'tan okuyanların izlemek için metnin orjinal haline yani bloga gelmeleri gerekiyor)



Hikaye ilginç, verdiği mesajlar güzel... Kısa süreli(99dk) güzel film arayanlara tavsiye edilir.

Başka güzel Robin Williams filmleri: Dead Poets Society* (1989), Mrs. Doubtfire (1993), Jumanji* (1995), Flubber* (1997), Good Will Hunting* (1997), şu an hatırlamasam da Patch Adams (1998), pek savaş dönemi filmi sevmesem de Jakob the Liar (1999), Artificial Intelligence (2001), kötü adam rolü canlandırdığından biraz sinir olduğum One Hour Photo (2002), bir Christopher Nolan filmi olan Insomnia (2002), License to Wed (2007).

* en beğendiklerim

Hiç yorum yok: