28 Ağustos 2010 Cumartesi

Vişne Reçelli ve Yaban Mersinli Güllaç

 Malzemeler:

*2 kilo süt
*600 gr şeker
*1 paket güllaç yaprağı (genelde içinde 10 tane oluyor)
*1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
*1 kase vişne reçeli
*Yarım kase kurutulmuş yaban mersini
*Gülsuyu
*Süslemek için vişne kompostosu
Önce şeker süte katılıp kaynama sıcaklığına yakın dereceye gelene kadar ısıtılır. Sonra borcama dizilen tek tek konan güllaç yaprakları sütle ıslatılır, 5.yaprağı da ıslattıktan sonra ceviz tozu, yaban mersini ve vişne reçeli serpiştirilir. (Reçel sevmeyen olduğu için bir kısmını sadece cevizli yaptım.) Kalan yapraklar da konup sütle ıslatıldıktan sonra süsleme kısmına geçilir. Elimizde vişne kompostosu olduğundan onu kullandım, siz reçelle ya da yaban mersiniyle de süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: