24 Ağustos 2011 Çarşamba

The Damned United (2009)

Yönetmen Tom Hooper'ın The King's Speech'teki başarısını ve başarısının Oscar ve BAFTA ile de kanıtlandığını farkedip başka ne filmleri vardır acaba diye baktığımda daha önce sadece bir sinema filmi çektiğini görüp hem şaşırıp hem de üzülmüştüm. Bir de şansıma önceden çektiği yegane film The Damned United, futbolla ilgili olunca, hatta futbolla bile değil, bir teknik direktörün hayatının en kötü döneminin anlatıldığı bir film olunca, bir de ben olumsuz hikayeleri sevmeyince filmi izlemem aylar aldı. Ancak futbolla alakasız üç kişi filmi izleyip, üçümüz de beğenince-bayılınca izlemek gerektiği kanıtlandı.

70'li ve 80'li yılların ünlü teknik direktörü Brian Clough'un profesyonel hayatının kötü gittiği 44 gününü anlatan romandan uyarlanan filmin başrolünde oynayan Michael Sheen de film gibi çok başarılı... Futbolu sevenler zaten konuya takılmadan izler de sevmeyenler de futbol falan demeyip filmi bulup izlemeye baksın :)

Önceden de dediğim gibi, imdb'ye göre henüz çekilen filmi yok gibi dursa da Tom Hooper'ın gelecek filmlerini merakla bekliyorum..

Hiç yorum yok: