4 Ağustos 2011 Perşembe

Road to Perdition (2002)

Sam Mendes'in Amerikan Güzeli'nden sonra yönettiği, Tom Hanks, Paul Newman, Daniel Craig, Stanley Tucci ve Jude Law'un oynadığı, üzücü hikayesine rağmen iç bunaltmayan, 30'lı yılların teknolojiden uzak, o nedenle kendine özgü sakinliğini hissettiren, bu nedenle izleyeni yormayan bir film. Hele bir de HD izleyince daha bir güzel oluyor.

Kiralık katil rolündeki Tom Hanks (Sullivan)'i, ne iş yaptığını merak eden oğlu takip eder ve bunun üzerine Sullivan'ın oğlunun kural dışı cinayet olaylarına tanık olduğunu öğrenen patron yüzünden, Sullivan'ların tüm hayatları alt üst olur. Sonrasında baba-oğul Michael Sullivan'ların hayatta kalma mücadelesi gösteriliyor.

Mafya rolündeki Rooney ailesinden elemanların masumları öldürdükten sonra, Tanrı bizi korusun diye dua etmesi ve baba Rooney'in dinine aşırı bağlı olması tam bir trajikomediydi.

Filmde camdan yansıma sayesinde hayatı kurtulan küçük Michael ve yansıma yüzünden hayatını kaybeden babası Michael da filmdeki etkileyici bir ayrıntıydı.
Jude Law ise bu filmde kilit bir rolde olmasına rağmen arka planda kalsa da, çok benzediklerinden ve filmde fotoğrafçı rolü sebebiyle bana pek çok sahnede arkadaşım AKK'u hatırlattı :)

Etkileyici bir filmdi, güzel ve klasik film arayanlara tavsiye edilir.

Hiç yorum yok: