15 Ekim 2010 Cuma

Alting Bliver Godt Igen (2010)

Türkçe adı Her Şey Çok Güzel Olacak olan filmin konusu ise şöyle: Yazmayı sürdürdüğü savaş filmininin senaryosunu bir türlü bitiremeyen yönetmenin(Falk) bir adama çarpmasıyla hayatı değişir. Çünkü bu adam Irak'a gitmiş eski bir Danimarka askeridir ve yerde yatarken çantasını işaret edip önemli olduğunu söyler. Falk ise çantayı alıp adama yardım etmeden olay yerinden kaçar, uzaktaki bir yerden kazayı ihbar eder. Çantada  Danimarka'nın o zamanki hükümetini sarsacak, Irak'tan bazı görüntüler vardır. Bir yandan senaryosunu bitirmesi gereken, bir yandan evlat edinme prosedürleriyle uğraşan Falk, bir de bu belgeleri açığa çıkarmakla uğraşmaya başlayacak, ancak bunu yaparken hayatını mahvedecektir.

Filmin ilginç bir tarzı vardı, normalde çok sıkıcı bir konuyu izletebilme başarısı, sanıyorum ki Danimarka'lı yönetmen Christoffer Boe'dan kaynaklanıyordu. Diğer ödüllü filmleri Reconstruction (2003) ile Offscreen (2006)...

Bir günde üç film izlediğim bir günde, filmekiminde, ikinci filmimdi. Belki o yüzden, belki konudan biraz sıkıldım ve filmin son sahnesi üzücü bitse de oh be dedirtti bana neden bilmem :) Falk'ın adidas spor ayakkabıları kumaş pantalonunun bile altındaydı. Bir de sanırım kuzey filmi olmasından dolayı, film IKEA eşyalarıyla doluydu.

Hiç yorum yok: