11 Ekim 2010 Pazartesi

Get Low (2009)

Two Soldiers (2003) filmiyle en iyi kısa film Oscar'ını kazanan Aaron Schneider'in ilk uzun metraj filminde Robert Duvall, Bill Murray ve Lucas Black harika oyunculuk sergiliyor.

Filmin konusu ise tüm kasabanın korkulu rüyası olan yaşlı bir adam(Felix) 40 yıldır kocaman arazide kurulu çiftliğinde yalnız başına yaşamakta ve kimseyi arazisine sokmamaktadır. Eyalette hatta belki de çevre eyaletlerde bile, yıllardır adamın yaptığı korkunç şeylerle ilgili efsaneler dolaşmaktadır. Bir gün Felix, elinde bir tomar parayla kiliseye gider ve kendi cenazesini düzenlemek istediğini söyler, rahibin ne demek istediğini anlama kapasitesinin olmadığını görünce çiftliğine geri döner. Sonradan rahiple Felix'in konuşmasını duyan, kasabanın iflas etmek üzere cenazecisinde çalışan genç yaşlı adamı ikna etmeyi başarır. Felix'in zekice cevapları güldürücü yer yer duygusallaşan film görülmeye değer. Bende biraz Gran Torino hissi uyandırdı, onu seven bunu da sevecektir :)

Kapıda bilet için beklendiği takdirde filmekimi kapsamında "Mezara Kadar" adıyla salı ve perşembe günleri izlenebilir.

****Buradan sonrası filmle ilgili bilgi içerir**** 
Felix'in cenazesi için dahiyane fikri, bir cenaze partisi düzenlemektir ve bu partiye Felix hakkında anlatacak hikayesi olan herkes davetlidir. Ayrıca 5 dolara satılan biletler arasından, parti sonunda çekiliş yapılacak ve çiftlik evi arazi ile birlikte başka birine ödül olarak verilecektir. Böyle bir ödül ve nefret edilen adam hakkında istediğini söyleyebilme düşüncesiyle partiye 5 eyaletten insan gelir...

Hiç yorum yok: