15 Ekim 2010 Cuma

Patlıcanlı Pilav

 
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 adet patlıcan
- 1 adet domates
- 1 su bardağı pirinç
- Nane, karabiber, tuz, kaynar su
- Et suyu bulyonu
Patlıcan alacalı soyulur, küçük küçük doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Domates de küçük küçük doğranır ve yağla beraber kavrulur. Üzerine nane ve karabiber eklenir. Domatesler biraz pişince, patlıcanların suyu sıkılıp tencereye katılır. Patlıcanların da rengi değişince yıkanmış pirinç ve üstüne yeteri kadar(pilavin üstünü 1 parmak geçecek kadar) su eklenir, bir de varsa et suyu ya da tavuk suyu bulyonlardan katılabilir. Orta ateşte kendi haline bırakılır. Pirinç pişince yemeye hazırdır :)

Hiç yorum yok: