14 Aralık 2010 Salı

Havuçlu Brokoli

Soğuk havaların hastalık dağıttığı şu günlerde vitaminli besinler en büyük ilaç :) Ben de bugün brokoli pişirdim, belki hastalığın ayak seslerini birazcık ötelemişimdir bu sayede... Hem lezzetli hem besleyici hem de sevimli şu brokoliyi insanlar neden sevmez anlamam hiç.

Malzemeler:
* 1 tane soğan (yarım halka şeklinde doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 tane havuç (şekildeki gibi doğranmış)
* 1 büyük buket brokoli (tahminen 350-400 gr)
* Zeytinyağı, sıcak su, tuz, 1 tane kesme şeker

Önce soğanlar zeytinyağı ile kavrulur, sonra salça eklenerek pişirilir. Sonra havuçlar eklenip yumuşayana kadar beklenir. Temizlenip ayıklanıp doğranmış brokoliler ve bir miktar sıcak su ile tuz ve şeker eklenip brokolilerin rengi değişene kadar kısık ateşte kapağı açmadan pişirilir. Yanına pilav, et ya da tavuk gibi bir şeyler daha hazırlanıp afiyetle yenir.

Hiç yorum yok: