4 Ağustos 2009 Salı

Kadın Gibi Geçti (2007)

Son yarım saatinde yakaladım, ama konuyu kavramak için yeterli oldu :) Fransızcaya benzer ama ne olduğunu anlamadığım bir dilde konuşuyorlardı meğerse Norveççeymiş, kulağa hoş gelen bir dilmiş beğendim.. Film de izlediğim kadarıyla güzeldi, tekrar rastlarsam bu sefer baştan sona izlerim mutlaka... Yönetmeni Petter Næss de 2007 Hollywood Discovery ödülünü almış. Demek ki bundan sonra Hollywood filmleri de görülebilir, gerçi imdb'de bahsi geçen yeni bir filmi yok ama belli olmaz :)
Bu koyduğum da filmdeki sarı dolabın bir benzeri, filmin çoğunu izleyemediğim için anlamını anlamadığım ama başroldeki aktörün oturduğu apartmandan aşağı atınca eski sevgilisinden de kurtulmasını sağlayan dolap...

Bu arada her salı akşamı saat 10'da cnbc-e'de komedi filmleri oluyormuş, bence aklın bir köşesinde bulunması gerek, ne de olsa iyi film seçiyorlar :)

2 yorum:

Onur dedi ki...

sarı dolabımız fimde bulunan kadın karakterimizin, erkeğimizin hayatındaki ağırlığını simgeliyor=) filmin başından beri bir türlü kurtulamıyor bu varlıktan) sürekli kızın etkisi altında taki bardaktağa damlayabilecek son damlaya kadar)

film güzeldi ancak başrolda bulunan kadın aktörümüzün güzelliği tüm film boyunca beni etkisine aldı xD acaba daha çirkinini bulamamışlar mı çok merak ettim)))

perşembede sifi gecesiymiş bu arada .

EzgiDi dedi ki...

artık kadının çirkin olması da yönetmenin takdiri :D

bu arada ekşi sözlükte şöyle bir yorum var

sarı dolabın esas adamın oturma odasına duruşu bir nevi metafor olsa gerek. sıradan, özelliksiz odaya bir anda renkli bir dolap konur. adamın hayatına marianne isimli eğlenceli bir kız girer gibi bir şey demek istemiş yönetmen. kavga ettiklerinde dolabı atmaya çalışır ama gücü yetmez. tıpkı marianne’yi hayatından çıkarmaya gücü yetmediği gibi.