4 Ocak 2010 Pazartesi

My Big Fat Greek Wedding

Okan Bayülgen'in programını izlemek için açtığım Kanal D'de Kalbinin Sesini Dinle diye bir filmle karşılaştım ve hadi izleyeyim biraz dedim, ama eğlenceli geldi ve sonuna kadar izledim, hatta yanılmıyorsam hiç reklam da vermediler :)

Filmde Chicago'da yaşayan aşırı milliyetçi babaya sahip yunanlı bir aile ve ailenin küçük kızının 30 yaşına geldi artık evde kaldı düşündükleri bir anda bir amerikalıya aşık olması ve evlenmeye kalrar vermesi konu ediliyor. Baba takıntılı halde her kelimenin yunancadan çıktığını ispatlıyor, babaanne hala türklerle savaş var sanıp yastığının altında bıçakla uyuyor. Yunanlıların aşırı sıcakkanlılığı ile amerikalıların soğukluğu üzerinden kültür çatışması var, ancak sonunda kültür sentezi (ya da yunanlıların amerikalıları kendilerine benzetmeye başlaması diyelim) oluyor. Bir de Amerikalı damadımız The Burning Plain'de de oynamış, diğerleri hiç tanıdık oyuncular değildi...

Memorable quotes:
Toula Portokalos: Ma, Dad is so stubborn. What he says goes. "Ah, the man is the head of the house!"
Maria Portokalos: Let me tell you something, Toula. The man is the head, but the woman is the neck. And she can turn the head any way she wants.

Hiç yorum yok: