7 Ocak 2010 Perşembe

Avatar

Filmde ilk hoşuma giden mavi desenli bedenleriyle Na'vi Avatar'ları oldu. Burada Na'vi halkı, boyları insanın 2-3 katında olan, çirkin burnu dışında tamamen mükemmel şekilli, mavi leoparımsı desenli sevimli yaratıklardan oluşuyor. Günümüz insanının hırsında uzakta, birbirine bağlı, doğaya saygılı kendi halinde yaşayıp giden canlılar bunlar... Ülkelerindeki bitkileri, hayvanları ise ancak sinemada görmek lazım. Ben en çok turuncumsu kocaman bitkileri sevdim, dokununca küçüküp yokalanları :)

Daha önce üç boyutlu film izlememiştim, o nedenle acaip gerçekçi içindeymişim gibi hissedeceğim bir film olmasını bekledim(bilmiyorum belki aksiyon filmlerinde öyle oluyordur), sadece inanılmaz güzel görüntüler izledim. Belki 3-D filmler az kişilik küçük salonlarda, ya da filmin bir kısmının direk gözlükte oynadığı şekilde mi daha içindeymişsin gibi izlenebilir bilmiyorum, ama benim hayalimdeki sinemada koltuk da hareketli olup, nasıl stereo sesten kim-nerede-ne yapıyor hissediyorsak bunu görüntü-ses-diğer ortam olarak birleştiren hareketli bir 3D sinema.

Neden 3 boyutlu filmlere yönelme olduğu ve Avatar'la ilgili güzel bir eleştiri yazısı da BAKINIZ'da mevcut.

Resmi Avatar fotoğrafları için http://www.flickr.com/photos/officialavatarmovie/

Bu arada ben RealD teknolojisinde izledim, IMAX'i merak ediyorum ama sanırım merakımı başka bir filmde gidereceğim. Büyük ihtimal kötü olduğunu duysam da Xpand'de de izleyeceğim.

23 Ocak'ta Xpand'de izledim, RealD-Xpand karşılaştırma:

Xpand'in 3 boyutu daha iyi üç boyutlu, bir iki yerde 30 cm uzağımdaymış gibi bile göründü
Xpand'in kırmızı gözlükleri ağır insanın burnunu ağrıtıyor
Xpand'de normal insanların olduğu yerler biraz karanlıktı gözlüksüz daha güzel görünüyordu.

1 yorum:

metak dedi ki...

hani IMAXde de gidecektik! Şimdi başka film falan demişsin! :)