15 Şubat 2009 Pazar

Soğuk Algınlığı

Sabah şişmiş bir boğazla uyandığım bu gün de sanki bir tatil günü gibi film-dizi izleyerek geçiyor. Tek temennim hastalığımın ilerlememesi ve bir an önce iyileşmek, yapılacak çok şey var...
Cloverfield mutlu başlayan bir film, ülkeden ayrılıp Japonya'ya yeni işi için gidecek olan adama yapılan süpriz güle güle partisi ile başlıyor; ancak parti bitmeden tüm Manhattan yok oluyor, belki de olmuyor sanırım devam filmini de çekeceklermiş. El kamerasıyla çekilmiş havası verilmiş. Ama Blair Cadısı gibi kabus bir film değil, izlenebilir :)
Ekşi sözlükte hoşuma giden bir yorum:
bugün izleme keyfine vardığım büyük bir bölümü değil tamamı amatör kamera ile çekilmiş hoş bir film. bana filmin yönetmeni yok gibi geldi ama bu kötü etki yapmamış. bugüne kadar izlediğim en iyi canavar filmi olduğunu söyleyebilirim. klasik canavar filmlerinin çok dışında çok farklı bir yapım olmuş.
--- spoiler ---
filmde insanları korkutmak amaçlı kullanmamışlar canavarı. filmin adı canavar olsa da film bir aşk filmi. canavarı aşkın büyüklüğünü göstermek için kullanmışlar bu da çok hoş olmuş. bu film çoğu insana seni seviyorum demenin ne kadar değerli olduğunu hatırlatacaktır bence.
--- spoiler ---

Hiç yorum yok: