10 Mart 2009 Salı

Hayal kurmak

Pek hatta neredeyse hiç hayal kurmam ben, ama bugün dedemin önüme koyduğu şans topu ile süper loto kuponlarında oynadığım tek kolonlar(C ve D) üzerine biraz hayal kurdum, ola ki büyük ikramiye çıkarsa diye...

Ne yaparım büyük bize vurursa, önce yazlık evin çatı katını babamın hayaline göre döşetirim, sonra dayımın ve teyzelerimin banka ağırlıklı borçlarını öderim, kuzenlerime istedikleri bir şeyi alırım ya da ilerde eğitimlerine destek olurum artık duruma göre bakarız. Sonra anneme bir araba alırım ya da alındığından beri benim arabam dediğini kendi kullanır babama en serisinden bir otomobil alırım. Kardeşime nişantaşı civarından bir ev, tabi kendi başka bir şey isterse onu; kendime depreme dayanıklı bir sitede stüdyo daire ile gelenleri ağırlamak için bir villa alır, hemen ingiltere ya da amerikaya dil kursuna giderim... Tanımadığım ihtiyacı olan pek çok insan var ama onlardan önce aile geliyor, baba tarafı çok kalabalık olduğundan böyle özel konularda bilgim yok bakarım kimin neye ihtiyacı var ona göre yardım yaparım... Geleceğimizi de garanti altında alacak bir miktar parayı ayırdıktan sonra kalanını ve/veya her ay gelen faiz gelirini ihtiyacı olanlara özellikle de en çok üzüldüğüm kesim olan asgari ücretle ya da daha azıyla aile geçindirmeye çalışan insanlara yardım ederim... Aslında bunları yazarken düşünüyorum da asıl zenginlik aile ve dostlar, onlar olmasa para ne işe yarar ki...

Ne güzelmiş hayal kurmak, mutlu oldum şimdi dünkü can sıkıntım uçtu gitti :)

2 yorum:

halilkalkan dedi ki...

Bugün, hayallerimin peşinde koşmak için ( nakit parayı bu dönemde en kolay kazanma yolu olarak )hem süper loto hemde iddaamı oynamak için gittiğim bayiden 3 arkadaş dönerken ;
1 yaşlı adamın kaldırıma oturmuş su içip yüzünü yıkadıgını gördük.
"hayırdır amaca , ne oldu " sorumuza suveren esnaf arkadaştan ögrenebildikkitansiyon yükselmesinden kendinden geçmiş.
arkadaşım bu tip rahatsızlıklara ilk müdahalenin LİMON SUYU olduğunu söyledi.Karşı esnaftan 4 dilim limon aldım .amca bunların 3 ünü yedi ve daha dirençli hale geldi.biraz toparlamıştı.
yakınlarının bilgisini almak istedik ama hatırlamıyordu.
üzerinde evrak varmı ;yoktu.
midesi için Yalova'dan göztepe devlet hastanesine sevki için gelmiş.hastanede tüm evraklarını ve mobil telefonunu kaybetmiş.
biraz kendine gelen amcayı bizde eski adı ptt olan hastaneye ( başhekim yardımcısını arkadaşımız tanıdıgından)götürdük.tansiyonu 12 - 23 idi.
bunun üzerine acil müdahale edildi.
tansiyonunu normale yaklaştırmak için ilaç ve iğne uygulandı.biz 3 yandan hasta yakınlarına ulaşmak için telefonlarla arayış içine girdik.bildiğimiz bilgilerin ; yalova devlet hastenesinden sevki , yalova çiftlikköyde oturuyor olması,hanımının adı sema , kızının adı neslihan olması idi,ama en önemlisi tc kimlik nosunun yanında ido sefer kitapçıgına yazılı olmasıydı.
kan tahlillerinide yaptırdıktan sonra yalova çiftlikköy belediyesinide ayaga kaldırmamıza ragmen adresini ve yakınlarını bulamadık (sagolsun hastane polis memuruda polis teşkilatında yapılabilecek bütün araştırmaları yaptı ; kimlik kontrolü, adresini,hastane içinde internet kullanmamızı v.s.).
biz moral olarak çok zorlandık , etkilendik veyapabileceğimiz başka birşeyinde olmadıgının farkında idik.hastanede personele teslim ederek ayrıldık.
içimizdeki duygular çok yıprandığından , dönüşte araba içinde her anlamsız kelimeye yoldan geçene (3 ayrı kişinin aynı duygularla yorulmuşluktandır herhal )çok güldük yaşadığımıza.
inşallah yakınlarımızın ve hiç kimsenin başına gelmez böyle 1 durum.
SON SÖZ yada kısadan hisse ;
bilmem kaç milyon liraya gitmek için oynadıgımız lotodan bize böyle 1 ikramiye çıktı .
paranın hiç olması , sadece rahat için ,DIŞ ETKENLERDEN KORUNMAK için 1 vasıta oldugunu 1 kez daha görmüş oldum.
hayaller güzel ama en güzeli herhal ; hayallerimizi gerçeklerimizin üzerinden yapmalıyız. bu bize yaşamın hızında hız katar.
seni seviyorum
olmam ne güzel
seninle paylaşabiliyor olmam
bu imkanı bana vermen ne güzel
ama en güzeli anneni babanı ve çatlak prensesimi bende özledim...........

EzgiDi dedi ki...

Konunun özlem kısmıyla ilgilenirsem

uçan da kuşlara malûm olsun,
ben annemi özledim.
Hem annemi hem babamı
Hem kardeşimi özledim