1 Şubat 2009 Pazar

Tatil=Film

Son 3 günde izlenen filmler... Bu arada Fringe 12 bölüm bitti mutluyum :p

Defiance, 2. Dünya savaşı zamanında geçen Almanya'nın Belarus ve Polonya'ya girdiği zamanı anlatan bir savaş filmiydi. Artık bu tip savaş filmlerinde farklı bir şey görmediğimi ve bu filmin de o nedenle zaman kaybı olduğunu düşünüyorum.


The Curious Case of Benjamin Button ilginç bir hikaye, I'm Not There'den sonra Cate Blanchett'den gene muhteşem oyunculuk ve bir de Brad Pitt olunca filme bayıldım.

Filmde Benjamin Button'un kızına yazdığı mektup:
"Hiçbir şey için asla çok geç değildir ya da benim durumumda, istediğin kişi olmak için çok erken değil. Zaman sınırı yoktur, istediğin zaman başlayabilirsin. Değişebilir ya da aynı kalabilirsin. Bunun bir kuralı yoktur. En iyisini ya da en kötüsünü yapabiliriz. Umarım, sen en iyisini yaparsın. Umarım, seni şaşırtacak şeyler yaşarsın. Umarım, daha önce hiç hissetmediğin şeyler hissedersin. Umarım, değişik bakış açıları olan insanlarla tanışırsın. Umarım, gurur duyacağın bir hayatın olur. Öyle olmadığını anlarsan umarım, en baştan başlayacak gücü bulursun."


Ben X 2007 Belçika yapımı online oyunlara bağlı otist bir gencin çarpıcı hikayesi..

Blindness 2008 Cannes Film Festivali'nin açılış filmiymiş. Bence hiç gerek yok izlemeye, ama sanat filmi işte izledik gördük :) Vermek istediklerinden biri, insanın aç kaldığında ne hale geldiği ve doymak için neler yapabileceği...

3 yorum:

gulnihal kalfa dedi ki...

"Ben X" i bende izledim. Aslında ben beğendim. Vermek istediği dersi ilginç bir yolla anlatmıştı. Bloğumda baya az filmmi tanıttım. Aslında bayaa çoookk film izliyorum. Başka neler izledik acaba ortak :) Bu arada heyecan yaptım. Her ne kadar beğenmesende "Ben X" i izleyen biriyle ilk kez karşılaşıyorum :D

EzgiDi dedi ki...

Ben X'i öyle çok beğenmesem de etkileyici buldum, yani beğendim :) Blindless'ı beğenmedim :)

Babam sağolsun altyazısı olan ve imdb notu iyi olan tüm filmleri indiriyor, ben de böylece popüler olmayan filmleri festivale gitmeden izleyebiliyorum :)

gulnihal kalfa dedi ki...

Oo güzelmiş o baba. Blindless bende de var ama henüz izlemedim. O filmin ilk romanını okumuştum. Ve roman çok iyi idi. Demek ki kötü bir kitap çevirisi daha izleyecem desene.
Benim öyle bir anda bağladı film hevesi. İlk requiem for a dream i izlemiştim çok etkileniş bu tarz filmler aramaya başladım devamı da geldi bir şekilde. Before Sunrise ve Before Sunset bende izledim. Ama milletin etkilendiği kadar etkilenmedim niye bilmiyorum. Belki sırf bu yüzden tekrar izlerim :D
Seni mimlicem film konusunda yakında haberin olsun. linki de atarım :)
kendine iyi bak
parkmaklarına ve gözlerine zeval gelmeye :D